sobota 9. srpna 2014

V Třeboni

Dnes jsem s dětmi podnikla výlet do Třeboně. Původním plánem bylo rande s tatínkem, který je na týdenním soustředění se psem na Lipně a odskočil si na myslivecké slavnosti krocanit se s naším psem. Skutečnost však velmi předčila naše očekávání.
Nejprve jsme navšívili Dům přírody třeboňska . Toto muzeum nadchlo děti prakticky okamžitě, spousta věcí k vidění, prozkoumání, k naučení, prostě takhle si představuji, že by mělo muzeum vypadat, děti se naučily spoustu zajímavého, nikdo je nenapomínal, proboha aby se něčeho nedotkly, něco nezničily...








Potom jsme se naprosto nečekaně v zámecké zahradě ocitli uprostřed pohádkového lesa. Normálně takové akce bytostně nesnáším, bývá přelidněno, rodiče plní úkoly za děti, chvátají, hlavně, aby už měli splněno. Tady to bylo jinak, zřejmě proto, že se platil vstup 60 kč a malování na obličej bylo zpoplatněno (20kč) :-), prostě kdo někam někdy šel s dětmi, ví, že toto jsou zanedbatelné částky, ale pro některé rodiče to znamenalo naprosto nepřekonatelnou překážku, vyháněly děti a nezúčastnili se, takže vše probíhalo v naprostém klidu, pohodě, stanoviště nebyla přeplněná, bytosti pohádkové byly milé, příjemné, kluci si to velmi užili a já konečně také.
pak jsme se prošli Třeboní


a děti se předvedly společně s tatínkem na pódiu.
Prstě parádní prázdninový výlet

Žádné komentáře:

Okomentovat